Ne postoji pauza u pružanju usluga personalnih asistenata

NIŠ

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović demantovala je  informaciju, koja se pojavila na društvenim mrežama, da personalni asistenti neće biti plaćeni tokom januara i da je, samim tim, ova usluga uskraćena onima kojima je potrebna.                             

„To apsolutno nije tačno i odgovorno tvrdim da će personalni asistenti pružati uslugu našim sugrađanima koji imaju potrebu za tim. Njima je u kontinuitetu tokom cele godine redovno držana isplata njihovih mesečnih obaveza koje su imali po stanici, koje dostavlja agencija, odnosno Udruženje koje je na javnoj nabavci prošlo da pruža ovu uslugu “, kazala je Davidović.

                     Ove godine je za ovu vrstu usluge Grad izdvojio 25 miliona.

                       „Ove godine smo za usluge personalnih asistenata predvideli 25 miliona, kao što je bilo i prošle godine. Završen je konkurs, na kome su se naši sugrađani koji žele ovu uslugu prijavljivali. Mi imamo već pri kraju i tu listu koju ćemo formirati po prioritetima pružanja ove usluge. Usluga je aneksom ugovora produžena do 31. januara ove godine, tako da smo javni poziv raspisali i 26. otvaramo javni poziv. Naglašavam da nećemo imati prekide u pružanju ove usluge“, naglasila je Davidović.

                   Zamenica gradonačelnika je izjavila da je zloupotreba bilo i kada su u pitanju usluge ličnih pratioca.

                       „Za lične pratioce su se pojavile takođe neke dezinformacije i uznemiravanje roditelja dece koji koriste uslugu ličnih pratioca, da će ostati bez ove usluge i da neće bioti plaćeni, pa koristim ovu priliku da demantujem to i kažem da smo sa načelnikom koji pruža ovu uslugu takođe napravili aneks ugovora i da će usluga biti pružana i naredne dve nedelje, zato što ćemo postupak okončati već za par dana i imaćemo najbolje ponuđače, po javnoj nabavci“, zaključila je Davidović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare