Vranjski Zdravstveni centar 7. april posvetio je promociji vakcinacije

VRANJE

Svetski dan zdravlja svake godine se obeležava 7. aprila.

Globalna kampanja ove godine sprovodi se pod sloganom “Gradimo pravičniji, zdraviji svet za sve”.

Zdravstveni centar Vranje, ovaj značajan datum posvetio je promociji vakcinacije i dostupnosti vakcine svima.

“Zbog razuđenosti našeg područja mnogi meštani teško dolaze do svojih ambulanti. Mi smo želeli da vakcinu učinimo dostupnom svima, te smo za početak organizovali akciju u Vlasu. Predviđeno je da se ovom prilikom vakciniše oko 70 građana. Oko 160 meštanina se već vakcinisalo, od toga je 140 primilo i drugu dozu. Nastavićemo i dalje sa masovnom imunizacijom. Akcija će biti organizovana u Lukovu i Krivoj Feji, a nakon toga vakcinacija seoskog stanovništva biće sprovedena i u drugim seoskim sredinama na teritoriji Grada, rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da je vakcinacija u Vlasu početak masovne imunizacije sa kojom će se nastaviti i u narednom periodu i u ostalim seoskim sredinama.

“Cilj je da se što više ljudi vakciniše kako bi se stvorio kolektivni imunitet i samim tim pobedila korona. Takođe, cilj su nam i pripadnici osetljivih grupa u samom Gradu tako da ćemo, u petak, u saradnji sa Crvenim krstom vakcinisati i korisnike Narodne kuhinje u Vranju”.

Vakcinacija u Sportskoj hali u Vranju moguća je i bez zakazavanja preko portala eUprava. Ovo se odnosi samo na vakcinu kineskog prizvođača Sinofarm.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare