Vranjski „Vodovod“ obeležio šest decenija rada

VRANJE

 

Direktor JP „Vodovod“ u Vranju, Goran Đorđević, povodom obeležavanja značajnog jubileja 60 godina rada  je rekao da je u tom periodu bilo više vrednih investicija. Kao najvažnije je naveo izgradnju akumulacionog jezera i Branu „Prvonek“ koja je omogućila stabilno snabdevanje zdravom pijaćom vodom.

„U ovom trenutku realizujemo jednu od najvećih investicija u gradu, vrednu 20 miliona evra, koju finansiraju vlade Srbije i Nemačke uz podršku KFB banke. Od toga 15 miliona je namenjeno za izgradnju kanalizacione mreže, a ostatak za „čistu vodu“ u okviru gradskog sistema za vodosnabdevanje. Reč je o zameni azbestnih cevi u gradskoj vodovodnoj mreži, kao i izgradnji paralelnog cevovoda od brane „Prvonek“ do Fabrike za prečišćavanje vode. Za dva meseca je izgrađeno 2,5 od ukupno 3,4 kilometra paralelnog cevovoda koliko je projektom predviđeno. Posle 40 godina vršimo rekonstrukciju crpne stanice „Sarajina“ i ti radovi će biti završeni 26. decembra.  Što se tiče otpadnih voda, počela je izgradnja tri kolektora za prikupljanje otpadnih voda, a do kraja godine biće raspisan tender za početak izgradnje još dva kolektora koja su vezana za Vranjsku Banju i Suvi Dol. U maju 2017. godine imaćemo završen tender za početak izgradnje Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. To je veliki investicioni ciklus i dobar deo se finansira iz sopstvenog i budžeta Grada Vranja“, rekao je direktor Đorđević.
Zameniuk direktora „Vodovoda“, Božidar Đorđević je podsetio na period kada je u Vranju bila nestašica vode za piće i na značaj koji ima brana „Prvonek“.

vranje-vodovod

„Zahvaljujući nesebičnoj pomoći Republike izgradnjom brane i svih pratećih objekata Vranjanci piju najzdraviju vodu. Mnogi kažu da je u rangu sa najboljim flaširanim vodama na našem tržištu. Mi je kvarimo dodavanjem hlora, ali to je po zakonu, a zakon mora da se poštuje,“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da je za 60 godina rada na čelu „Vodovoda“ bilo 10 direktora. Prvi direktor je bio Ljubomir Panč

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare