“Dobro došli prvaci ” u leskovačkoj biblioteci

LESKOVAC

Leskovačka biblioteka i ove godine sprovodi akciju učlanjenja đaka prvaka u ovu ustanovu.

Po rečima direktorke Gordane Đorđević ovogodišnju akciju otvaraju đaci osnovne škole „Vuk Karadžić“.
„Mi ćemo ovom akcijom učlaniti svi decu koja su krenula ove školske godine u prvi razred na teritoriji našeg grada i ona će biti gosti ili ove biblioteke ili nekog od naših isturenih odelenja. Reč je o nekih 1170 dece, koliko ih je ove jeseni krenulo u školu. Mi se trudimo da prvi vid susreta dece sa knjigom i bibliotekom bude za njih prijatan, da oni biblioteku dožive kao neku vrstu igraonice gde će dolaziti stalno da čitaju i čitaju knjige, ne bi li uspeli da ih sve isčitaju.“

leskovac-prvaci-biblioteka
U programu su učestvovali Dragan Radović, književnik i Sara Trenčić, učenica osmog razreda osnovne škole „Trajko Stamenković“.
Ova akcija se održava već 49 godina, a za sledeću, jubilarnu 50-u, direktorka najavljuje poseban način obeležavanja tog dana.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Iva
Iva
7 godine pre

A pisac ovog clanka bi mogao da poseti biblioteku i procita koju knjigu o pravopisu 🙂

Sada bih radije Hajdi Klum
Sada bih radije Hajdi Klum
7 godine pre

Ne znam šta sam ručao juče, ali toga dana se još uvek sećam. Kristalno jasno.
Dočekao nas je neki čika Steva. Pitom čovek u snežno beloj košulji. Rekoše nam da je direktor. Na nasmejanom licu je imao veliki kukasti nos, a na njemu ogromne naočare. Mnogo kasnije, veliki Pekić mi je zaličio na njega. Zapamtio sam i prelepo ime njegove žene. Kalina.

Elem, toga dana sam po prvi put ušao u biblioteku i taj čika Steva mi je dao moju prvu knjigu, zapravo slikovnicu. “Hajdi kod dede” od Johane Špiri.

Znate li zašto vam ovo pričam?

Za trideset ili četrdeset godina, ova deca koja su danas ušla u čarobni svet pisane reči, sećaće se samo njega. Čika Dragana Radovića. 🙂