Vranjski socijalisti jednoglasno za Ivicu Dačića

VRANJE

Na Desetoj partijskoj konferenciji Gradske organizacije Socijalističke Partije Srbije u Vranju jednoglasno je podržana kandidatura Ivice Dačića za predsednika Socijalističke partije Srbije.

Nakon sprovedenog tajnog glasanja, utvrđen je redosled  kandidata za članove Glavnog odbora SPS iz Gradske organizacije u Vranju.

To su Zoran Antić, Srđan Dekić, Stefan Stanković, Dejan Ilić, Branimir Stojančić, Lidija Novković, Nebojša Zupančić i Žikica Antanasijević.

Kandidat vranjskih socijalista za člana Statutarne komisije je Tanja Spasić, a za člana Nadzornog odbora Nikola Stojanović.

Prisutnim učesnicima Konferencije obratio se potpredsednik SPS Novica Tončev i članovi Predsedništva SPS, Nikola Šainović i Zoran Antić. 

Konferenciji je prisustvovao i sekretar IO OO SPS Novi Beograd Ibro Ibrahimović.  

Na konferenciji je istaknut značaj koji SPS ima u političkom životu Srbije, ukazano na jedinstvo u partiji, koje se u Vranju naročito iskazuje, na kvalitet kadrova po kojima je SPS poznat kod građana.

Govornici su podsetili na put koji je prošla SPS od svog osnivanja do današnjih dana i kako socijalisti vide budućnost Srbije.

„Sam tok rada i glasanje na Desetoj Konferenciji Gradske organizacije SPS Vranje, pokazao je snagu i jedinstvo i da smo i dalje Partija drugarica i drugova u kojoj vlada sloboda u iznošenju različitih stavova, ali i dogovora i prijateljstva. Mi smo Partija koja će svu svoju snagu i znanje uložiti u zaštiti radnog čoveka od siromašenja i eksploatacije, očuvanju nacionalnog identiteta i kulture, ravnopravnom pristupu obrazovanju i usavršavanju, zaštiti bolesnih, slabih i diskriminisanih, zaštiti siromašnih. Rad, humanizam, sloboda, socijalna pravda, jednakost, solidarnost, zaštita osnovnih ideja demokratskog socijalizma, a pre svega i iznad svega, borba za opstanak srpskog naroda i države, ostaju osnovni ciljevi Socijalističke partije Srbije“ stoji u saopštenju Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare