Vranjski glumci pripremaju predstavu „Jelka kod Ivanovih“

VRANJE

Članovi Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, uprkos što godinama rade u neadekvatnim uslovima, zbog požara koji je uništio deo zgrade u kojoj su stvarali i nastupali, i dalje neumorno rade.

Vrše se pripreme za novi dramski komad kojim će u oktobru biti otvoreni „Borini pozorišni dani“.

Reč je o predstavi „Jelka kod Ivanovih“, koju po tekstu Aleksandra Vvedenskog režira mladi makedonski reditelj Angelčo Ilievski.

„Raditi tekst Aleksandra Vvedenskog je ogroman izazov pre svega zbog toga što on pripada autorima ruskog apsurda i ruske avangarde, koja nameće sopstveni izraz, kako kroz dramaturgiju, tako i u samom načinu doživljavanja pozorišta. Imajući u vidu da je Vvedenski „slučajno“ nestao u Staljinističkim čistkama, biće nam jasno o čemu ovaj autor govori i kakvim pitanjima i problemima se bavi. Kao i sam tekst i naša predstava baviće se velikim temama i problemima jednog društva, kroz prizmu malih ljudi“, kaže Ilievski.

Pored mladog reditelja na predstavi će raditi i drugi umetnici van Vranja, poput scenografa, kompozitora originalne muzike i stručnjaka za scenski pokret.

 

Predstava će biti realizovana zahvaljujući delu sredstava koje je vranjski ansambl dobilo od Ministarstva kulture Srbije putem konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare