Vranjska Banja obeležila 78. godišnjicu oslobođenja 

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Prigodnom svečanošću ispred spomenika palim borcima u Drugom svetskom ratu u Vranjskoj Banja obeležena je 78. godišnjica slobode. 

O značaju 6. septembra, hrabrosti i požrtvovanosti naroda Vranjske Banje i okoline, govorio je gradonačelnik Slobodan Milenković. 

„Šestog septembra sa posebnim pijetetom sećamo se naših predaka, njihove žrtve i hrabrosti, ponosni na njih, na njihovu spremnost i istrajnost u borbi za slobodu i svoju državu. Njihova nepokolebljivost i odlučnost primer su najviših patriotskih vrednosti. Naš je zadatak danas da hrabro koračamo napred, da gradimo i razvijamo svoju zemlju u miru i slobodi, kao što smo to radili i svih 78 godina u slobodi. Da budemo dosledni potomci naših predaka i pokažemo odlučnost i upornost u razvoju Gradske opštine Vranjska Banja, svog grada Vranja i svoje države“, rekao je Milenković.  

I predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić podsetio je na ovaj istorijski datum značajan za ovo mesto i njene žitelje. 

„Mir i sloboda su neprocenjive vrednosti i nikome ne smemo dozvoliti da ih ugrozi. U slobodi možemo planirati i graditi budućnost, svesni odgovornosti koju imamo prema našim potomcima“, istakao je on. 

U prigodnom programu kojim je obeležen 6. septembar Dan oslobođenja Vranjske Banje učestvovali su učenici OŠ „Predrag Devedžić“. 

Na spomenik palim borcima vence i cveće položile su brojne delegacije. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare