Vranje : Stanje javne bezbednosti stabilno

VRANJE

 

Na području Policijske uprave u Vranju za osam meseci 2016. godine očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti, kao i lična i imovinska sigurnost građana, rekao je Igor Živković načelnik PU danas na press konferenciji.

Prezentujući rad PU za osam meseci rekao je da je u ovom periodu prijavljeno 1.030 krivičnih dela, dok je istom razdoblju 2015. godini bilo 1.131 delo.

 

„Rasvetljeno je 72 odsto krivičnih dela, dok se u uporednom periodu taj učinak kretao oko 74 odsto.
Dosta se radilo u oblasti opšteg kriminaliteta. Najzastupljenije su teške krađe i procenat rasvetljenih slučajeva je preko 85 odsto.

Što se tiče suzbijanja trgovine narkoticima, zaplenjena su 22 kilograma raznih vrsta droge.

Kada je reč o privrednom kriminalitetu registrovana su 122 krivična dela, što je za pad za 29 posto u odnosu na prošlu godinu.

Dobre rezultate ostvarili smo na suzbijanju sive ekonomije, zaplenom akcizne i druge robe“, naveo je Živković.

vranje-pu-press-1

Veliika pažnja posvećerna je i borbi protiv nasilja u porodici. U posmatranom periodu prijavljeno je 106 počinilaca od kojih je 13 zadržano.

Pešaci su i dalje ugrožena kategorija u saobraćaju i u toj oblasti zadržano je 110 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Kada je reč o suzbijanju krivičnih dela kao što su nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, od početka godine do kraja avgusta, kroz područje koje pokriva PU Vranje, prošlo je preko 90.000 migranata, dok ih je u prošloj godini bilo oko 650.000“, rekao je Živković.
On je istakao da je stanje bezbednosti povoljno u Kopnenoj zoni bezbednosti, bez težih krivičnih i terorističkih dela.

Na kraju je rekao da su u akcijama „Cunami“ i „Ciklon“ uhapšene četiri osobe sa ovog područja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare