VRANJE : SNS SE BORI PROTIV PRITISAKA AL SAMO NA SVOJE ČLANOVE

VRANJE

 

Gradski većnik za socijalna pitanja Branimir Stojančić, vidno nervozan zbog predstojećih izbora,  izgubio je svaki kompas,  idući dotle da je počeo čak i da preti članovima SNS, saopštio je danas Gradski odbor te stranke u Vranju.

“ On je sebi uzeo za pravo da zbog političke pripadnosti oduzima kancelarije nevladinim organizacijama i povlači već date saglasnosti na projekte, iako na to nema pravo, ponašajući se kao da je imovina i novac Grada njegova privatna svojina.

Imenovani je, naime,  nakon saznanja da je predsednica udruženja „Glas Vranja“ Marina Damjanovski član Srpske naprednestranke, dana 11.09. ove godine, u jutarnjim časovima, preko svog službenog telefona, uputio na njen telefon preteću i naredbodavnu SMS poruku sledeće sadržine:

–           ”OD KAD SI TI U SNS?”

–           ”PA JOŠ ČLAN SAVETA ZA SOCIJALNU POLITIKU?”

–           ”DO SUTRA DA SE ISELIŠ IZ KANCLARIJU I DA VRATIŠ KLjUČEVE OD KANCELARIJE. DA ME IZBRIŠEŠ I POVUČEŠ SVE ŠTO SAM POTPISAO VEZANO ZA PROJEKAT. A JA ĆU SE POBRINUTI ZAOSTALO.”

Na to je predsednica udruženja odgovorila:

”MOJE POLITIČKO OPREDELjENjE NEMA VEZE SA TOBOM. VRATIĆU TI KLjUČEVE“.

Nakon čegaje usledio odgovor:

”SUPER. BORI SE ZA POLITIČKO OPREDELjENjE” i

“OK. DANAS ĆE ACA DA TE POZOVE ZA KLjUČEVE“.

U radnjama visokog funkcionera SPS-a, Branimira Stojančića, sadržana su bitna obeležja   kričnog dela Zabrana političkog, sindikalnog i drugog udruživanja iz čl. 152. st. 1 i 2. KZ, kao i  krivičnog dela Zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. stav 1. KZRS,  jer je kao službeno lice, svesno krešeći zakonske propise, na propitvpravan način, ometao oštećenu u njenom političkom udruživanju i delovanju kao člana SNS-a, stavljajući joj u izgled štetne posledice njenog političkog delovanja i udruživanja. Takođe, imenovani je  u svojstvu službenog lica člana Gradskog veća grada Vranja, iskorišćavanjem svog službenog položaja, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja,  naneo štetu i teže povredio prava drugoga, konkretno nevladine organizacije ”Glas Vranja” i predsednice NVO Marine Damjanovski,  jer on, u trenutku kada je već potpisan protokol o saradnji na  projektu i data saglasnost za izveštaj i projekte, isključivo zbog partijske pripadnosti,  povlači saglasnost na projekte te nevladine organizacije i traži ključeve od kancelarije, kao da se radi o njegovom privatnom lokalu.

Srpska napredna stranka, s obzirom da postoji opravdani interes javnosti da bude informisana,  obaveštava javnost da je danas podneta krivična prijava protiv napred imenovanog. U skladu sa jednim od osnovnih programskih načela Srpske napredne stranke – Borba protiv korupcije i kriminala, od tužilaštva i svih državnih organa zahtevamo energično reagovanje, kako bi se  konačno stalo na put bahatosti gradskih i političkih čelnika izaštitila imovina Grada od zloupotreba pojedinaca i na posletku kako bi se adekvatnim kažnjavanjem za navedena krivična dela postigla generalna prevencija i konačno počelo da raspolaže imovinom poreskih obveznika na zakonit način”, saopštava vranjski SNS..

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare