Vranje se zadužuje 1,8 miliona evra

VRANJE

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković usvojena je Odluku o zaduživanju grada Vranja radi refinansiranja postojećih kredita, po proceduri koju propisuje Zakon o javnim nabavkama i uz saglasnost Državne uprave za javni dug.

Većnik za budžet i finansije, Ivan Stanković je rekao da je nivo planiranog zaduženja 1,8 miliona evra.

,,Kreditnim zaduženjem javni dug grada neće biti povećan, već će se smanjiti ukupno godišnje servisiranje po ranije uzetim kreditima, zatim olakšati funkcionisanje sistema lokalne samouprave i povećati sredstva za investiranje u tri naredne godine”, naglasio je Stanković. Po njegovim rečima zbog nenamenskog trošenja sredstava probijene su mnoge pozicije, te je urađen rebalans budžeta, a na osnovu toga usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za ovu godinu. Kako se čulo, zbog nepoštovanja izvršenja budžeta dat je nalog nadležnim institucijama da obave ispitivanje.

Obrazovana je radna grupa za izradu pravilnika o kriterijumima i merilima za izbor korisnika socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

Doneta je i Odluka o raspisivanju javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za drugu polovinu godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare