Vranje se sprema za obeležavanje 31. januara, dana kada je grad 1878. godine oslobođen od Turaka

VRANJE

Organizacioni odbor za obeležavanje ,,31. januara – Dana grada” doneo je program manifestacije.

U ponedeljak 25. januara biće održana sednica Skupštine grada. Tada će biti doneta odluka o ovogodišnjim dobitnicim javnih priznanja.

Svečana sednica Skupštine gradske opštine Vranjska Banja planirana je za 26. januar.

Istog dana predviđeno je književno veče koje organizuje Javna biblioteka „Bora Stanković“. Događaj počinje u 20 sati i biće prenošen na frekvencijama lokalnih televizijskih stanica.

U okviru obeležavanja Dana grada od 26. do 29. januara biće organizovani sportski susreti u malom fudbalu, karateu, šahu, košarci, odbojci, stonom tenisu i rukometu. U skladu sa epidemijskim merama turniri će se odvijati bez prisustva publike.

„Deca u magli“ naziv je knjige Srđana Tomića iz Vranja, koja će u organizaciji Istorijskog arhiva biti promovisana putem lokalnih  televizija, u sredu, 27. januara, od 20 sati.

Najbolji autori literarnih radova koji su pristigli na konkurs Regionalnog centra za talente u Vranju, na temu „Prošlost koja se pamti, vodič je za budućnost“ biće proglašeni u četvrtak. I ovo dešavanje biće prezentovano putem frekvencija tv stanica od 20 sati.

U petak, 29. januara, biće upriličen prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Istog dana u organizaciji Istorijskog arhiva „31. januar“ od 20 sati na programima lokalnih televizija, o oslobođenju Vranja od Turaka govoriće istoričari Branka Janačković i Nenad Stojiljković.

Tradicionalni marš „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“ biće organizovan, u subotu, 30. januara.

Tog dana u Pozorištu „Bora Stanković“ biće otvoren Bioskop, sa dve projekcije domaćeg filma „Ime naroda“ Darka Bajića.

Projekcije su planirane od 15 i 18 časova, a ulaz je besplatan.

Na Dan grada, 31. januara, u 11 sati, biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka.

Sat kasnije u Pozorištu „Bora Stanković“ biće održana svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti uručena priznanja „31. januar“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare