Oslobođenje: Niš je nebezbedan grad, pod hitno odgovornost!

NIŠ


Osnivači i aktivisti pokreta Oslobođenje priključili su se u subotu novom protestu u Nišu, koji je održan zbog loše bezbednosne situacije u gradu. Povod za protest je stravična saobraćajna nesreća u kojoj je bahati vozač ubio jedno 12-ogodišnje dete i 48-godišnjeg Dejana Ilića, saopšteno je iz ovog pokreta.


Radovan Čejović je ispred pokreta Oslobođenje istakao jasan zahtev protesta da se poboljša bezbednosna situacija u Nišu. On je dodao da kozmetičke mere poput nedavne smene načelnika policije ništa nisu donele, navodeći da se pre nekoliko dana nedaleko od mesta protesta desilo još jedno ubistvo.
„Jasno je da je Niš nebezbedan grad i da će neko pre ili kasnije morati da preuzme odgovornost za ono što se dešava na našim ulicama“, kaže Čejović.
On je objasnio da je na protestu dogovorena peticija kojom bi se od gradskih vlasti zahtevalo donošenje hitnih mera koje će sprečiti divljanje po niškim ulicama.
Milan Dumanović, osnivač pokreta Oslobođenje i bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije naveo je da smatra da je jedan od uzroka velikog broja teških saobraćajnih nezgoda „krivični zakon, koji je izuzetno blag i čak i za najteža dela u saobraćaju predviđa blage kazne“.
„U Srbiji je 2018. godine u saobraćaju poginulo 546 osoba, a preko 20 hiljada je bilo povređeno. To je ogroman broj koji nas sve pogađa i svi kao društvo moramo da se borimo da se ovakve tragedije više ne dešavaju“, rekao je Dumanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare