Vranje : Rekonstrukcija vodovodne mreže

VRANJE

Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković I njegovi saradnici  razgovarali su sa  šefom Kancelarije konsultantske kuće „Setec“ i menadžmentom JP “Vodovod“ o rekonstrukciji vodovodne mreže u okviru Program II koji finansiraju Vlade Nemačke i Srbije, preko KWF banke. Vrednost programa je pet miliona evra.

„Reč je o velikom projektu koji je izuzetno bitan za sve građane i veoma smo zainteresovani da dinamika radova bude brža, naravno ne na uštrb kvaliteta. Novoizabrano gradsko rukovodstvo pokazaće visok stepen odgovornosti u realizaciji programa. Kao gradonačelnik razgovaraću sa predstavnicima republičkih preduzeća kako bi smo ostvarili potpunu koordinaciju u radu. To znači da za svaku ulicu moramo imati jasan pregled. Ne smemo dozvoliti da se jedna saobraćajnica asfaltira, pa ponovo prekopava. Uvođenjem takve prakse možemo ostvariti značajne uštede, rekao je Milenković.

Vršilac dužnosti direktora vranjskog „Vodovoda“ Goran Đorđević je rekao da se prilikom izrade komunalnog programa mora voditi računa o tome, jer će se na taj način smanjiti gubici. U okviru ovog programa, odnosno rekosntrukcije vodovodne mreže, zamenjeno je 10  od 15,5 km azbestnih cevi.

Šef „Seteca“, Majer je rekao da očekuje da će saradnja biti još intenzivnija i nagovestio da će „Vodovod“ uskoro kao donaciju dobiti građevinske mašine. Na sastanku se razovaralo i o mogućnostima rekonstrukcije Fabrike vode.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare