Vranje prvi put domaćin manifestacije ,,Dani Srpske u Srbiji“

VRANJE

Vranje je jedan od 20 gradova koji je domaćin manifestacije ,,Dani Srpske u Srbiji“.

Za goste iz Republike Srpske, među kojima je bio i ministar saobraćaja i veze Neđo Trninić, gradonačelnik  Slobodan Milenković organizovao je prijem.

Tokom razgovora istaknut je značaj produbljivanja saradnje, naročito u oblasti ekonomije. Održan je i sastanak sa vranjskim privrednicima na kome je gradonačelnik dr Milenković rekao da je plan lokalne samouprave da razvija sve segmente privrede, uz istovremeno unapređenje dualnog obrazovanja.

„Cilj nam je da ulažemo u infrastrukturu, stvorimo bolje uslove za nove investicije i širimo poslovanja“, naglasio je gradonačelnik.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović je rekao da je ovogodišnja manifestacija okupila preko 800 učesnika i da je njen osnovni cilj jačanje privredne saradnje.

„Svaka ideja je dobrodošla i kroz jedan partnerski odnos možemo je realizovati. Drina je reka koja nas spaja, a ne razdvaja“, rekao je Cicović.

Na značaj saradnje ukazao je i ministar Trninić koji je predložio se da sledeće godine organizuju ,,Dani Vranja u Banjaluci“.

Na skupu koji je održan u Hotelu „Simpo“ na Pržaru o značaju i mogućnostima saradnje govorili su i predsednici regionalnih privrednih komora Leskovac i Republike Srpske, Goran Jović i Borko Đurić.

U znak dobrodošlice ministru Trniniću, gradonačelnik Vranja predao ključeve grada.

Delegacija iz Republike Srpske je obišla ,,Simpo“ i ,,Alfa Plam“ gde su se upoznali sa procesom proizvodnje i asortimanom ova dva vranjska privredna kolektiva.

Posetili su Muzej kuću Borisava Stankovića i Svepravoslavni centar Otac Justin Popović.

Uz učešće poznatih umetnika iz Republike Srpske u Domu vojske održan je džez kabare.

Manifestacija se održava pet godina, a Vranje je prvi put domaćin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare