Vranje od Vlade dobija 100 miliona dinara

VRANJE

Vlada pomaže Vranju sa 100 miliona dinara iz tekućih budžetskih rezervi, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik  Slobodan  Milenković.

„To je velika pomoć i podrška premijera Aleksandra Vučića i Vlade i to ćemo iskoristiti za konsolidaciju finansijskog stanja. Premijer je najavio pomoć od 50 miliona, međutim sredstva su duplirana i to pokazuje njegovu i posvećenost vlade našem gradu. Sredstva ćemo iskoristiti racionalno, za nastavak dekontaminacije zgrade Pozorišta, uvođenje sistema vodosnabdevanja u određenim ulicama, kao i na zatečena dugovanja Grada iz pretodnog perioda“, rekao Milenković.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović smatra da će finansijska pomoć relaksirati javne finansije Vranja i stvoriti mogućnosti za realizaciju nekih novih projekata u 2017. godini.

„Premijer je ne samo održao reč kada je prikom boravka u novembru obećao da će Vranje dobiti 50 miliona, već je taj iznos duplirao. Želim da se zahvalim premijeru i Vladi, i mislim da će Vranje i njegovo rukovodstvo umeti to da cene i da na najboji način novac iskoristi. Verujem da će građani  izvući maksimum od ove podrške. Vreme nismo trošili da bi kukali na nasleđe koje imamo, borimo se sa tim i želimo, koliko nam finansije to dozvole budemo i kreativni“, rekao je Stevanović.

On je dodao da će naredna 2017. biti godina u kojoj će građani prepoznati novo gradsko rukovodstvo, videti da se promene nisu desile samo radi promena i da se ono što se dešava na republičkom može spustiti i na lokalni nivo i dati podršku jednoj takvoj politici.
Džavni sekretar je govorio i o pomoći koju država pruža privredi Vranja, najavivši da će do kraja godine biti isplaćen socijalni program za 300 radnika „Jumka“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare