Vranje od Evrope dobilo pare za gradski stadion

VRANJE

Vranje će, zahvaljujući prekograničnoj saradni sa bugarskim gradom Montana, dobiti savremeni stadion u čije će uređenje biti uloženo 300.000 evra.

To je polovina sume od ukupno odobrenih 600.000 evra. Grad Vranje je konkurisao u okviru IPA programa sa projektom čiji je naziv “Unapređenje sportske infrastrukture kao osnova razvoja mladih sportskih talenata”.

„Novac će biti utrošen za uređenje stadiona, postavljanje veštačke trave, reflektora i izgradnju pratećih objekata. Prednost veštačke trave je što se može trenirati u svim vremenskim uslovima. Njenim postavljanjem biće sanirane sve rupe koje su zadavale velike probleme fudbalerima, a posebno mlađim selekcijama. Biće sređene i fudbalske prostorije koje su u katastrofalnom stanju, bez osnovnih higijenskih uslova, struje i vode. Prvi sastanak sa partnerom i investitorima biće održan početkom avgusta, kada će biti uspostavljena i dinamika radova“, kaže Nenad Đorđević, većnik zadužen za sport.

Gradski stadion je matični stadion FK Dinamo i pet godina nije u funkciji, pa vranjski fudbaleri svoje utakmice igraju na “Jumkovom” terenu.

Prostor pored stadiona je sav zarastao u travu i šiblje pa je atletska staza pored njega leglo zmija i drugih gmizavaca.

Na starom Dinamovom igralištu koji je otvoren pre 65 godina  treniraju i igraju utakmice mlađe fudbalske selekcije gradskog prvoligaša.

Vranje stadion 2 Vranje stadion 1

IPA program je odobrio ukupno 36 projekata sa kojima su konkurisale lokalne samouprave jugoistočne Srbije u okviru prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Ukupna odobrena suma za ovaj program za 2016. godinu je 18,5 miliona evra.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare