Vranje jedan dan u znaku pantomime

VRANJEMeđunarodni festival pantomime – P(h)antomfest, osmi po redu, u Pozorištu ,,Bora Stanković“ u Vranju otvorila je gradska većnica Zorica Jović.

„Festival pantomime jedan je od projekata koji je Grad Vranje podržao na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu. Svesni smo da ovaj festival na vrhunskom nivou i zato će naš zadatak biti da nađemo mogućnosti i izdvojimo veća sredstva kako bi ponovo trajao tri dana“, rekla je na otvaranju Festivala većnica Jović.

Većnica je istakla da je Grad Vranje osim materijalne, organizatorima festivala pružao i svaki drugi vid podrške.

Sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, Snežana Simonović se zahvalila svima koji su pomogli održavanje ovog značajnog festivala.

Direktor festivala Nebojša Novković je ukazao na značaj ove manifestacije i činjenicu da se ona „ponovo vratila kući“, što je bio moto otvaranja obnovljene zgrade pozorišta.

On je rekao, da „zahvaljujući P(h)antomfestu, Vranje ide putem tolerancije, prihvatanja različitosti i stvaranja boljeg sveta“.

Festival je otvoren zajedničkim izvođenjem pantomimičarske tačke, presecanjem zamišljene crvene vrpce.

Manifestacija je trajala samo jedan dan i prikazana su dva ostvarenja u režiju Trajčta Gjorgieva. Reč je o predstavama, „Plejade“, u produkciji Festivala, u kojoj glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje i „Skoplje ‘63“.

Izvedena je i premijera pantomimičarske predstave Damira Dantesa „Muškarci su drugačiji, žene još više“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare