Potpisan Sporazum za realizaciju Projekta ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“

VRANJE

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Robert Bu i Marina Babović prisustvovali su potpisivanju Sporazuma o saradnji sa pilot gradovima i opštinama o sprovođenju aktivnosti na realizaciji projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Razgovaralo se o stručnom osposobljavanju, kvalifikaciji, dokvalifikaciji i zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih grupa.

,,Zadovoljstvo nam je što je Vranje deo projekta koji će omogućiti sprovođenje inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva. Deficitarna zanimanja kod nas su varioci, drvoprerađivači, šivači, kuvari, tako da ćemo u saradnji sa organizacijom GIZ  vršiti osposobljavanje pripadnika romske nacionalne manjine, kao i drugih ranjivih grupa, kako bi im se pružila mogućnost zapošljenja i osamostaljivanja. Na taj način bio bi smanjen i pritisak na socijalna davanja“, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Ovom događaju prisustvovali su gradski većnik zadužen za nacionalne manjine Dejan Ivanović, kao i predstavnici relevantnih gradskih službi.

Pilot projekat ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ traje tri godine sa ukupnim fondom od 10 miliona evra.

Kao primeri dobre prakse uzeti su Vršac i Požarevac, a pored Vranja partneri u projektu su Kruševac, Aleksinac, Kragujevac, Pirot i Subotica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare