Vranjanci na Sportskim igrama mladih u Splitu

 

VRANJE-BEOGRAD

Na državnom finalu Sportskih igara mladih u Beogradu mališani iz Vranja pobedili su u nekoliko disciplina i tako stekli pravo da predstavljaju Srbiju u Splitu.

Najuspešniji mladi sportisti i sportiskinje dali su sve od sebe da se popnu na pobednički tron. Takmičili su se u devet sportova, malom fudbalu, rukometu, odbojci, basketu, šahu, stonom tenisu, odbojci na pesku, tenisu i igri „između dve vatre“.

Vranjanci su osvojili devet medalja – po četiri zlatne i bronzane i jednu srebrnu. To je veliki uspeh, s obzirom da je učestvovalo 950 osnovaca iz 32 grada.

Vranjanci će Srbiju predstavljati u sledećim disciplinama : košarka – dečaci, šah – dečaci, šah – devojčice, stoni tenis – dečaci.

Sem njih u Split putuju I ekipe iz  Kraljeva (tenis – dečaci, između dve vatre), Kikinde (stoni tenis – devojčice), Požarevca (tenis – devojčice), Radinca (fudbal), Velikog Gradišta (odbojka-dečaci), Sremske Mitrovice (odbojka – devojčice, odbojka na pesku – dečaci), Nove Varoši (odbojka na pesku – devojčice) i Crvenke (rukomet – devojčice), Novog Sada(rukomet – dečaci), Negotin (košarka – devojčice).

Najuspešnije ekipe predstavljaće Srbiju na 20. međunarodnom finalu sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 27. avgusta. Njima će se pridružiti pobednici Igara mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Spottske igre mladih p3 Spostske igre mladih p1 Sportske igre mladih p6 Sportske igre mladih p Sportske igre mladih p 5

Državno finale SIM Srbije 2016. održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ovo je najmasovnije sportsko takmičenje dece i omladine na Balkanu, koje je ove godine okupilo oko 50.000 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

 

Spostske igre mladih pobednici 4 Sportske igre mladih pobednici 2 Sportske igre mladih pobednici 1 Sportske igre  mladih pobednici

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare