U Centru za prihvat izbeglica dvadesetak osoba

PREŠEVO

 

Predstavnica UNHCR za Preševo Lirie Samani Misini rekla je za JUGpress da je trenutna situacija u Centru za prihvat izbeglica u Preševu “mirna“ i da se u centru nalazi  dvadesetak migranata.

 

„Imamo oko 25 osoba koje su stigle iz Sirije, Avganistana i Irak“, rekla je Misini i dodala da se primećuje da dolaze „jako iscrpljeni jer je porasla temperatura i treba  im medicinska pomoć“.

„ Ovaj centar je jako dobro opremljen, oni tu mogu da dobiju pravno savetovanje, medicinsku pomoć, socijalnu podršku. Među njima ima dosta dece, a mi imamo kutak za decu i bebe koji radi i koji super funkcioniše. Razne organizacije koje pružaju razne vidove pomoći ovde rade zajedno“, objašnjava ona.

 

Migranti u Centru u Preševu borave 2-3 dana a zatim nastavljaju put.

“Mi ih savetujemo da ovde legalizuju svoj ostanak. Oni koji se opredeljuju za azil u Srbiji budu upućivani u centre za azil u Srbiji i nakon dobijanja tog papira oni napuštaju centar“, objašnjava Misini .

Preševo Lirie Samani Misini 1

Dodaje da u Preševo dnevno ulazi petnaestak migranata.

„Centar u Preševu je odlično opremljen i može da primi do 1000 ljudi. Svi radimo kao jedan veliki tim i pružamo im svu pomoć koja im je potrebna“, rekla je Misini.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x