Vranjanci na pozorišnom festivalu u Rusiji

VRANJE

Članovi Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, u četvrtak, 28. juna, putuje u Omsk na Međunarodni pozorišni festival „Akademija“.

Predstaviće se dramskim komadom „Tri sestre“ koji je po tekstu A. P. Čehova režirao gost iz Skoplja, Trajče Gjorgiev.

Na ovogodišnjem festivalu osim iz Srbije  učestvuju i pozorišta iz Rusije, Moldavije, Izraela, Jermenije i Švedske.

 „Međunarodni akademski festival „Akademija“ je festival umetnosti, vrlo značajan događaj u kulturnom životu Omskog regiona. Omsku pruža jedinstvenu priliku da vidi najbolje domaće i strane predstave, stekne uvid i oceni nove radove velikih reditelja i eminentnih glumaca. „Akademija“ nije samo ukras kulturnog života regiona, već doprinosi i razvoju kreativnih kontakata, rađanje zanimljivih ideja i novih tradicija u pozorišnoj sferi“, piše na zvaničnom sajtu festivala.

Predstava je na programu, u subotu, 30. juna, na kamernoj sceni „Omskog nacionalnog akademskog teatara drame“, koji je i organizator ovog kulturnog događaja. Reč je o najstarijem ruskom akademskom dramskom pozorištu u Sibiru.

U ovoj sezoni ovo je drugi odlazak vranjskog pozorišta u Rusiju. U oktobru je komad „Tri sestre“ izveden na festivalu u Lipecku, gde je osvojio Gran pri za najbolju predstavu na festivalu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare