Vožnja „Cvetnim fijakerom“ kroz Tvrđavu za Sigurnu kuću

NIŠ

                 Povodom slave Grada Niša Cara Kostantina i carice Jelene, Nišlije i turisti mogu da se provozaju fijakerom kroz nišku Tvđavu i uživaju u njenoj lepoti. Vožnju „cvetnim fijakerom“ omoguo je Nišlijama, ali i turistima i ostalim posetiocima grada, Turistička organizacija Niša. Osim fijakera, posetiocima je ponuđena i šetnja  Tvšavom iz 19. veka, jer se u info centru nalaze 3D naočare sa  aplikacijom koja omogućava virtuelnu šetnju. Obezbeđeni  su i animatori, lutke Miki, Mini i Loli, sa kojima najmlađe Nišlije, ali i starije, mogu da se slikaju. Vožnja fijakerom je moguća svakog dana od danas do subote u vremenu od 11 do 16 sati.

              „Turistička organizacija grada Niša je pripremila za Nišlije, turiste i ostale posetioce grada Niša trostruko iznenađenje. Prvo je vožnja fijakerom koja počinje danas i trajaće do subote. Vožnja fijakerom je besplatna, a dobrovoljni prilog građana je namenjen Sigurnoj kući u Nišu. Drugo iznenađenje je virtuelna šetnja Tvđavom iz 19. veka uz pomoć 3D animacije u nasem info centru koji se nalazi u Tvđavi. Treće iznenađenje su animatori, lutke Miki, Mini i Lola koje su najzanimljivije deci i ona mogu sa njima da se slikaju“, kaže Danka Milojković, direktorka Turističke organizacije Niš.

              Suorganizator akcije je Sigurna kuća, a direktorka, Sonja Šćekić, kaže da im je svaka novčana pomoć dragocena.

               „ Ono što je jako bitno je da štićenicama pomognemo da se ekonomski osnaže, jer je boravak u kući ograničen i traje samo šest meseci. Najveći broj žena koje su kod nas pronašle utočište su sa osnovnom ili srednjom školom, a novac koji na ovaj način prikupimo biće upotrebljen za njihovu prekvalifikaciju, kako bismo im omogućili da što lakše dođu do posla“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare