Voz naleteo na automobil u Preševu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREŠEVO

Na ulazu u stanicu Preševo u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila noćas pet minuta posla ponoći, lakše je povređen suvozač automobila na koji je naleteo teretni voz, saopštilo je preduzeće “Srbija Kargo”.

Železnička stanica u Preševu se nalazi na ulazu u to mesto i kada vozovi stanu potpuno blokiraju put drugim vozilima a čekanje da se voz pomeri ponekad traje i više od pola sata.

U saopštenju se navodi da je teretni voz naleteo na automobil koji je pokušavao da se provuče između polubranika i pređe prugu dok su rampe bile spuštene i dodaje da su ” u trenutku nesreće uređaji putnog prelaza bili ispravni i propisno radili”

“Srećom, samo suvozač iz drumskog automobila je lakše povređen, iako se ovakvi udesi najčešće završavaju tragično. Povređeni je kolima hitne pomoći prevezen u najbližu bolnicu”, ocenjeno je u saopštenju.

To je još još jedna u nizu nesreća na koje su „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ više puta upozoravali, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila, ističu železnička preduzeća

Kontejnerski voz (Cosco), u svom sastavu je imao 19 vagona i saobraćao je iz Subotice za Preševo.

Na mesto udesa izašli su predstavnici policije i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare