Vokalna grupa „Konstantin“ iz Niša izdala drugi kompakt disk

NIŠ

Vokalna grupa Konstantin je ponovo obradovala svoju publiku svojim drugim kompakt diskom u izdanju Nacionalne produkcijske kuće PGP-RTS. Album pod nazivom „Nasleđe“, muzika moga roda, sadrži deset etno numera čiji je akcenat stavljen pre svega na muzičku tradiciju Niša i okoline,Nema više starog Niša, Niška banja, Darina mera, Kolo, ali i cele Srbije ,‘Ajde Jano, Vrti kolo, Igrale se delije, Magla padnala, Oj golube, ….

Specifično je to da je kao bonus numera uživo izvođenje Mokranjčeve Prve rukoveti koju je grupa izvela 2014.godine na Mokranjčevim danima u Negotinu, a izdvaja se i jedna autorska numera na disku pod nazivom „Šta zna želja šta je nemoguće“ čiju je muziku napisao član grupe Bojan Stanković na tekst vrsne niške književnice i daleko poznate pesnikinje za decu Violete Jović.

                           „Na albumu se nalaze i gosti, pre svega svima dobro poznata nišlijka Bilja Krstić, zatim frulaš Dejan Anđelović iz subotičke etno grupe Iskon, vokal Hilda Hrekes iz Sirije koja trenutno živi i radi u Banja Luci, niška kompozitorka Dragana Veličković, violinista Vuk Drobnjak, gitara Radivoje Mijačić, bubanj Miroslav Nestorović, bas gitara Anastas Kamenović, klavir i harmonika Bojan Mladenović“, kaže Bojan Stanković .

                       Saradnici koji su dalje pomogli realizaciji kompakt diska su Istorijski arhiv Niš, MMD studio Niš i Miroslav Mitić, dizajner Srđan Nikolčević, master engleskog jezika i prevodilac teksta na engleski Marija Vučković, producanti Bojan Stanković i Dalibor Marković kao i glavni čovek koji je radio na kvalitetu zvuka producent i snimatelj, basista Anastas Kamenović i studio „ANASTAS“ Niš.

                         Kao i prvi CD grupe Konstantin i ovaj drugi je sveobuhvatno podržan od Grada Niša i Gradske uprave za kulturu koja je imala sluha da putem konkursa za izbor projekata u kulturi prepozna važnost ovog projekta u cilju očuvanja naše muzičke tradicije.

                        „Saradnja Grada Niša, Niškog kulturnog centra i Vokalne grupe Konstantin traje već punih 15 godina a može se reći da je poslednjih godina ona još više intenzivirana“, dodaje Stanković.

                       Na samom kraju valja istaći veliku zahvalnost grupe Konstantin direktoru PGP-a Vladimiru Graiću i svim ljudima oko njega koji su doprineli da NASLEĐE sačuvamo od zaborava.

                       Članovi grupe su: Ivan Stojanović, Ilija Stojadinović, Dimitrije Pančić, Miodrag Perović, Marko Milanović, Miloš Gavrilović, Vladan Karadžov, Aleksandar Stefanović, Bojan Stanković, Mario Petrović i Dalibor Marković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare