Vojna skladišta u naselju Mira i Vinarcu ponudjena po nižoj ceni

LESKOVAC

Vojna skladišta u naselju ’Mira’ i Vinarcu ponovo su juče ponudjena na prodaju ali po znatno nižim početnim cenama. Kao i do sada, prva reakcija se očekuje od lokalnih samouprava na čijoj se teritoriji nalaze, ali će, što se tiče Leskovca, odgovor verovatno ponovo biti negativan.

Postupajući po Zaključkju Vlade Srbije, da se sve nepokretnosti, koje Vojsci Srbije nisu neophodne za funkcionisanje,  prodaju, Republička direkcija za imovinu već nekoliko godina raspisuje konkurse za njihovo otudjenje. Istim zaključkom, definisano je i da prioritet, prilikom prenosa prava javne svojine imaju jedinice lokalne samouprave i drugi državni organi. One nekretnine za koje gradovi I opštine nisu zainteresovani, postaju predmet javnog nadmetanja.

Najnoviji javni poziv raspisan je juče, a primetno je da su cene vojnih  objekata osetno niže. Tako se  skladišni kompleks ‘’Vinarce’’, koga čini sedam objekata, ukupne površine 498,39 kvadratnih metara, i zemljište od 1 hektara I 82 ara, prodaje za 168.109,98 evra. Nepokretnost je u celini, najpre ponudjena gradu po ceni od 262.671,85 evra, odredjenoj od nadležne Poreske uprave. Kako lokalna samouprava nije bila zainteresovana, napušteno  vojno skladište  je po istoj ceni, dva puta neuspešno oglašavano na prodaju.

Skladišni kompleks ‘’Mira’’, čini 15 objekata, ukupne površine 3.621,62 kvadratna metra, smeštenih na zemljištvu površine 5 hektara i 98 ari. Grad Leskovac ni za ovu nepokretnost ranije nije bio zainteresovan, a sada se nudi po početnoj ceni od 695.158,78 evra.

Vojni objekti se mogu razgledati 14. i 15. septembra od 12,oo do 13,oo sati, uz prethodnu najavu. Rok za podnošenje ponuda je 19. septembar.

U ovom javnom pozivu je navedeno da se prodaje još 66 nepokretnosti širom Srbije, koji Vojsci više nisu neophodni za funkcionisanje.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Avion riba
Avion riba
2 godine pre

Čudo da se aero-klub ne oglašava povodom toga što će izgubiti svoju svrhu. Ako mu je vazduhoplovstvo i dalje svrha. Bilo bi lepo da se napiše neki opširniji članak o tome šta će se desiti s aerodromom u slučaju prodaje ovih objekata.

bot
bot
2 godine pre

Idealno mesto da opština napravi prekopotreban vrtić! Samo treba neko da misli i na našu decu!

Bravo Mesko
Bravo Mesko
2 godine pre
Odgovori  bot

Šta će ti vrtić kad će unuci da ti se radjaju po insotranstvu?

Izdaja mmvjbm
Izdaja mmvjbm
2 godine pre

Samo rasprodajete vojna imanja, ko da sutra neće opet zatrebati.