Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo zbog amonijaka, isključena fabrika vode

Scientist Ecologist Taking a Water Sample in the Forest

NIŠ


Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo posle iskliznuća vagona kod Pirota i curenja amonijaka u Nišavu. Snabdevanje Niša je uredno, jer vode u izvorištima i rezervoarima ima dovoljno, tvrde nadležni u ovom gradu.

Iz preventivnih razloga isključena je sa mreže fabrika vode u Nišu i nalivanja vode iz izvorišta Medijana. Prvi rezultati uzorkovanja pokazuju da voda u Nišavi u Nišu nije kontaminirana. JKP „Naisus“ preduzima sve preventivne mere i redovnu kontrolu vode koju će od jutra kontrolisati i Institut za javno zdravlje.

                                  I ako voda iz Staničenja još nije stigla do Niša, JKP Naisus je sinoć isključio fabriku vode i Niš će narednih dana biti snabdevan vodom isključivo sa izvorišta a ne iz Nišave, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                   Sotirovski dodaje da ima dovoljno zaliha vode a u ovo doba godine, i da su izvorišta izdašna. Niški Vodovod radi na uzorkovanju vode i grad će uptutiti zahtev IZJZ da nastavi kontuniirano uzrokovanje i analizu vode.

                                      Gradonačelnica poručuje Nišlijama da ne brinu i da je voda za piće u Nišu ispravna.

                                           „JKP Naissus je isklučio fabriku vode uredno je vodosnabdevanje. Laboratorija JKP Naissusa uradila je analizu vode i nema toksičnih materija u vodi a ujutru se očekuje da analizu uradi i Institut za javno zdravlje. Još jednom apelujem na nišlije da nebrinu da je voda za piće ispravna“, poručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare