U Nišu zbog curenja amonijaka zbrinuto 15 osoba

NIŠ

Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš saopštio je danas da je nakon akcidenta sa izlivanjem amonijaka u toj ustanovi zbrinuto ukupno 15 pacijenata, koji su svi stabilnih vitalnih parametara.

Akcident se dogodio u nedelju nakon što je na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han iskliznuo vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio amonijak i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

“U UKC Niš je tokom večeri i noći, do sada, zbrinuto ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje dece. Prema poslednjem izveštaju lekara od jutros u 6:00, svi pacijenti su trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi”, navodi se u saopštenju UKC, prenosi N1.

Kako se navodi, jedan pacijent (59) sa povredama grudnog koša hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, jeedan pacijent (49), sa srčanim tegobama, hospitalizovan je na odeljenju Klinike za kardiologiju, a jedno dete je posle prijema prebačeno i hospitalizovano u opservaciji Klinike za dečije interne bolesti UKC Niš.

Ističe se i da je u opservaciji Klinike za dečije interne bolesti, pored jednog deteta koje je prebačeno iz UC, hospitalizovano još dvoje dece.

“Sva tri deteta su stabilnih vitalnih parametara, svesna, komunikativna, ali zbog iritacije disajnih puteva, očiju i kože, biće zadržana, radi daljeg praćenja i lečenja”, piše u saopštenju.

Prema rečima lekara, četiri pacijenta biće zadržana u UKC u opservaciji još izvesni period radi daljeg praćenja, a šest pacijenata otpuštena su tokom noći na kućno lečenje.

U  Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u nedelju uveče je rečeno da je 51 osoba  hospitalizovana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dve imaju teže simptome, prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare