Vodosnabdevanje i putna infrastruktura najveći problemi u niškim selima

NIŠ

 

Vodosnabdevanje,  putna infrastruktura i električna energija najveći su problemi žitelja niških sela.

O gorućim problemima u seoskim sredinama rukovodstvo Niša razgovaraće ovih dana sa žiteljima tih mesta.

Ovi susreti su već počeli, prvi sastanak je organizovan sa meštanima sela Berbatovo i Vukmirovo.

Sem Darka Bulatovića prisustvovali i predstavnici EPS, Gradske opštine Palilula, Direkcije za izgradnju grada, JKP Naisus, JKP Medijana, JKP Parking servis i Sekretarijata za poljoprivredu.

Bulatović je rekao da će u budžetu za narednu godinu biti tri puta više sredstava za Program izgradnje i komunalnog uređenja  i da će to stvoriti uslove da se mnogo više i radi na obezbeđivanju boljih uslova za život bez obzira da li je u pitanju gradsko ili prigradsko područje.

Meštani su govorili o najvećim problemima a kao goruće, u razgovoru su istaknuta pitanja vodosnabdevanja, električne energije, putne infrastrukture, kanalizacije, a kada je u pitanju Vukmanovo, i velika šteta koju usevima nanose divlje svinje, ali i lovci koji ih love.

Predstavnici Elektroprivrede najavili su početak radova na zameni stubova i provodnika na 10 KV dalekovodu od Gabrovca do Vukmanova, što bi, kada radovi budu završeni, što se očekuje do kraja letnje sezone, trebalo da ovom selu, ali i susednom Berbatovu omogući mnogo stabilnije i urednije snabdevanje električnom energijom.

Ove nedelje počeće i sanacija kolovoza i udarnih rupa na putu do Vukmanova i Berbatova, košenje trave i rastinja duž puta i u samim selima, kao i zamena uličnog osvetljenja, najavljeno je .

Takođe, dogovoreno je da se po pitanju vodosnabdevanja i održavanja seoskih vodovoda aktivnije uključe i stučnjaci JKP Naissus koji treba pregledaju sistem i predlože mere za buduće održavanje i poboljšanje sistema kojim se vodom snabdevaju meštani Vukmanova, pre svega.

Pored toga, naglašena je i potreba za organizovanim odvozom smeća iz Vukmanova i Berbatova, koji još nisu u sistemu JKP Medijana, i početak te aktivnosti planiran je za početak jeseni.

Bulatović je rekao da će slični sastanci sa meštanima ostalih seoskih i prigradskih naselja u Nišu biti organizovani i narednih nedelja, kako bi se u pripremi planova i programa izgradnje za narednu budžetsku godinu u što većoj meri sagledale i realne potrebe građana, i iznašla rešenja za goruće probleme.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare