VODA IZ „BARJA“ I U RADONJICI

LESKOVAC

Radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Radonjici, G. i D. Bunjuši i Bunuškom Čifluku završeni su 10 dana pre planiranog roka, za 50 umesto 60 dana, rečeno je danas.

Vrednost ugovora je 5 miliona i 600 hiljada dinara bez pDV-a.

Investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju, izvođač radova  MDS „Inženjering“ iz Niša.

„Izgradnjom  vodosistema „Barje“ stvorili su se uslovi za snabdevanje južnog dela teritorije grada Leskovca zdravom pijaćom vodom, što je omogućilo povezivanje ovih naseljenih mesta na vodosistem „Barje“, a pre svega vodovodne mreže Vučja i Žabljana, gde su radovi na izgradnji primarne mreže završeni“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je sa saradnicima posetio Radonjicu.

„U ovim selima izgrađena je kompletna sekundarna mreža, mada još uvek ima malih uličica gde ova mreža nije završena. Za to je potrebno jo 14 miliona dinara, i u toku je obezbeđivanje sredstva kako bi bukvalno svaka kuća u ova tri naseljana mesta imala vodu. Nakon realizacije projekta vododvodna mreža će biti data na upravljanje „Vodovodu“ iz Leskovca, čime će se omogućiti održivost ovog projekta“, rekao je  Cvetanović.

Svi novopriključeni korisnici plaćaće ubuduće ovom javnom preduzeću račune za utrošenu vodu.

Predsednik saveta mesne zajednice Radonjica Božidar Stamenković rekao je da su meštani ovih sela dugo čekali da dobiju zdravu pijaću vodu.

Radonjica je do sada dobijala vodu iz bunara na dubini od devet metara, koji su bili zagađeni septičkim jamama.

„Ovo je za selo preporod, jer će meštani imati istu vodu kao i građani Leskovca“ , rekao je Stamenković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
deckonja
deckonja
8 godine pre

Građani treba da znaju, da svaki novi priključak na vodovodnu mrežu je 10 puta skuplji, od kad je Vodovod sklopio ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom.To ove ,mangupe ne zanima, kažu samo:PLAĆA KRAJNJI POTROŠAČ ODNOSNO GRAĐANI I GRAĐANKE LESKOVCA!!!
Sram vas bilo!