Voda ispravna za piće i pripremu hrane

 

LESKOVAC

Prema rezultatima analize Zavoda za javno zdravlje Leskovac, voda iz vlasotinačkog „Vodovoda“može da se koristi za piće i pripremu hrane. U obaveštenju koje je danas dostavljeno „Vodovodu“, navodi se da su ekipe ZZJZ uzele ukupno 21 uzorak i to: tri uzorka površinske vode, tri uzorka prerađene vode na postrojenju i 15 uzoraka iz distributivne mreže, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Vlasotince.

Svi uzorci vode sa postrojenja i iz distributivne mreže sa centralnog „Vodovoda“ u Vlasotincu su higijenski ispravni, kako u fizičko-hemijskom, tako i u mikrobiološkom pogledu i u skaldu su sa odredbama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće, stoji u obaveštenju Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Što se tiče površinske vode reke Vlasine, uzorci sa vodozahvata su pokazali da ona, nakon odgovarajućeg tretmana u fabrici vode, može da se koristi za snabdevanje pijaćom vodom.

Nakon trodnevnog prekida u distribuciji vode, žitelji Vlasotinca i okolnih mesta koristili su od nedelje vodu iz centralnog Vodovoda kao tehničku, a danas je potvrđeno da je ona ispravna i za piće.

Opštinski Štab za vanredne situacije razmatraće na sednici zakazanoj za 18h odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije opštine Vlasotince, gde je uvedena u subotu 2.decembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare