Vlasotince: Pokolenja pesmom slave

VLASOTINCE

Želeći da obeleži 75. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu i Dan opštine, Narodna biblioteka ,,Desanka Maksimović” se potrudila da organizuje program dostojan značaja datuma koji se obeležavaju. Zato je u pomoć pozvala Vlasotinačko žensko pevačko društvo, Pevački trio Mila-Petra-Milena i nekoliko talentovanih recitatorki. Organizaciji proslave se, naravno, pridružio i Opštinski odbor SUBNOR-a i Opštinska skupština.

Program, koji je nazvan ,,Pokolenja pesmom slave”, izveden je u Spomen-parku oslobodiocima na Starom groblju. Posle uvodne reči voditeljke Jelene Lepojević, skupu se obratio predsednik opštinskog odbora SUBNOR-a, pukovnik u penziji Tomislav Mitić. Za njim je, predsednik opštine Bratislav Petrović, u svom govoru naglasio značaj borbe za slobodu i obavezu svih da se ličnim primerom doprinose boljitku svoje zajednice.

Nadahnuto i sa puno žara, osim nastupa horova, lepoti izvedenog programa doprinele su i recitatorke: Žaklina Stefanović, Ivana Krainčanić, Milena Marković, Mila Mitić i Jelena Todorović. Harmonikom ih je pratio Đorđe Jović, dok je koncert-majstor bio Miomir Daskalović.

  • Želimo još istaći zainteresovanost i pohvale publike za organizaciju i izvođenje, ali i za opredeljenost da se izuzetan prostor Spomen-parka koristi za kulturne i javne sadržaje – što je naša biblioteka, za mesec dana, učinila drugi put. – rekao nam je direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare