Ksenija i Tijana Milošević nastupale sa „Amorozom“

LESKOVAC

Muzička škola “Stanislav Binički” u Leskovcu u okvuru LEDAMUS-a organizovala je koncert Kamernog orkestra “Amorozo” sa solistima Ksenijom i Tijanom Milošević, članicama Beogradske filharmonije. Koncert je biti održan u Leskovačkom kulturnom centru, a zbog poštovanja epidemioloških mera koncertu nisu mogli da prisustvuju svi oni koji su to i želeli.

Tijana Milošević kažu da im je jako teško pao period kada zbog epidemije korone nije bilo javnih nastupa.

„Za nas muzika nije samo posao, to je deo našeg bića. Mi se kroz muziku i praqznimo i punimo i bili smo uskraćeni za to. Ali, evo sad smo u leskovcu, zaista smo srećne što smo ovde. Grad je divan, kao i domaćini koji se svojski i sa puno entuzijazma trude da odrade svoj posao gajeći ljubav prema muzici. Evidentno je da se trude da sve to prenesu deci i omladini i počastvovane smo što smo deo ovog festivala. Sam LEDAMUS je jako važan za čitav ovaj deo južne Srbije, jer deca mogu, pre svega, da se direktno susretnu sa različitim izvođačima, da puno toga nauče. Mislim da ovaj krug treba da se proširuje kroz majstorske kurseve i radionice koji bi deci omogućio da puno toga nauče.“

Ksenija Milošević priznaje da joj je previh mesec-dva pauza zbog korone prijala.

„Ali, posle smo postali nervozni… Sad je nadam se, sve to iza nas. U Leskovcu smo već par dana, održale smo i par majstorskih kurseva za najmlađe, sve u svemu jako lepo i sadržajno iskustvo.“

Ksenija Milošević je rođena 1982. godine u Beogradu. Violinu svira od svoje četvrte godine, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu je upisala sa 14 godina. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihajlovića. Na raznim takmičenjima je osvajala brojne nagrade. Od svoje 16 godine stalno je zaposlena kao zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije i 2018. godine je obeležila 20 godina rada u ovom orkestru. Od 2006. godine je stalni član trija „Singidunum“ sa kojim aktivno nastupa širom zemlje. Bila je član mnogih kamernih ansambala i orkestara kao što su Ansambl violina, Majstori gudači, Balkanska kamerna akademija, kamerni orkestar Sinfonijeta, kamerni orkestar Ljubica Marić, Ognjen i prijatelj, sa kojima je nastupala širom Evrope, a snimila dva CD-a.

Tijana Milošević je rođena 1978. godine u Beogradu. Počela je da svira violinu u svojoj četvrtoj godini. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa 15 godina, gde je diplomirala i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Icaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Tijana Milošević je bila angažovana i kao zamenik koncertmajstora Atinske kamerate, a pored pozicije koncertmajstora Beogradske filharmonije, radi i kao koncertmajstor kamernog ansambla Double sense, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom Evrope. Objavila je nekoliko CD izdanja za PGP RTS, među kojima se izdvajaju solo album u oblasti klasične muzike Muzika za Tijanu i etno džez klasik ambijental CD pod nazivom World music contact.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare