Organizovano upoznavanje građana sa principima ENLD i oblicima delovanja gradske vlasti

VRANJE

Predstavnici Kancelarije za mlade grada Vranja, u centru Vranja, organizovali su promociju i upoznavanje građana sa principima ENLD i oblicima delovanja gradske vlasti. Akcija je organizovana u okviru Evropske nedelje lokalne demokratije.

Gradska većnica Danijela Milosavljević je rekla da je cilj današeg okupljanja promocija načina rada lokalne samouprave, kako bi se građani upoznali sa svojim pravima.

„Na ovaj način građanima se omogućava participacija u procesu odlučivanja u sistemu lokalne samouprave. Građani mogu da apliciraju svojim projekatima i da na taj način utiču na unapređenje uslova života i razvoj grada“, rekla je Milosavljević.

„Evropska nedelja lokalne demokratije prvi put ove godine obeležava se u Vranju. Biće organizovan niz aktivnosti, koje je pripremila Kancelarija za mlade grada Vranja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. Danas se promoviše program ENLD, kako bi se građani neposredno informisali o principima i načinu rada lokalne samouprave“, istakao je Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade grada Vranja.

Promociji su prisustvovali i predstavnici đačkih parlamenata svih srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

Prijem predstavnika đačkih parlamenata srednjih škola i upoznavanje sa funkcionisanjem lokalne samouprave najavljen je za sutra, kod gradskog rukovodstva. Prijem je zakazan za 11 sati u maloj sali Skupštine grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare