Vlasotinčani na Sajmu preduzetništva u Nišu

NIŠ


Gradska opština Pantalej organizovan je dvodnevni Sajam preduzetništva – ,,Ekspo Niš 2018”, pod sloganom ,,Pre(d)uzmi svoju budućnost” a na kome su učestvovali i vlasotinački privrednici, kao i predstavnici Turističke organizacije opštine Vlasotince i učenici Tehničke škole iz iz tog grada.

Natup učenika je, ocenjuju vlasotinčani , bio ” izuzetno interesantan i zanimljiv za malobrojne posetioce ovog sajma”.


Na štandu ,,Dualno obrazovanje” vlasotinačka Tehnička škola učestvovala je sa pet dualna zanimanja : industrijski mehaničar, bravar – zavarivač, mehaničar motornih vozila, modni krojač i operator građevinskih radova, a učestvovali su i đaci iz učeničke kompanije ovce škole ,,Pepito” i ,,Džinče”.
U radnom delu stručne konferencije ,,Potrebe privrede za kadrovima i primena Zakona o dualnom obrazovanju” imala je poseban odjek, jer su na njoj sa puno pozitivnih primera i iskustava govorili Mirjana
Kovačević iz Privredne komore Srbije, Marlena Burgstaler, ataše iz Austrijske ambasade, Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole iz Vlasotinca i Bata Stevanović iz građevinsko – zanatske zadruge ,,Pionir” iz Vlasotinca.

“Po sistemu dualnog obrazovanja trenutno se u Srbiji školuje 4.500 učenika iz preko 80 škola stacioniranih u 52 grada i opština. U preko 600 kompanija realizuje se učenje kroz rad za 33 obrazovna profila. U našoj Tehničkoj školi po dualnom obrazovanju školuju se 167 učenika u šest profila. Ovi učenici realizuju svoje učenje kroz rad u 12 kompanija, a od sledeće godine biće ih na radu u više od 25 pravnih subjekata.


To znači da se celokupna privreda opštine Vlasotince uključuje u sistem dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Tehničkom školom, a mi sa velikom dozom optimizma i nadanja verujemo da ćemo u narednoj školskoj godini upisivati i učenike za zanimanje električara po dualnom obrazovanju, čime bi smo u dobroj meri zaokružili spisak najvažnijih i najpotrebnijih kadrova u ovdašnjoj privredi Vlasotinca”, rekao je za JUGpress direktor Tehničke škole iz Vlasotinca Milivoje Đorđević, koji posebno ističe da je u Nišu bio prisutan i predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare