Vlasotinačko preduzetništvo kao svedok vremena

VLASOTINCE

U Vlasotincu je sinoć promovisana knjiga pod nazivom Vlasotinačko preduzetništvo – svedok vremena.

Knjiga je deo projekta ” Godina preduzetništva”  koji opština Vlasotince sprovodi u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

“Publikacija je izdata sa ciljem da sačuva od zaborava ljude koji su bili pokretači privrednog razvoja Vlasotinca “,  rekao je koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević.

vlasotince-preduzetnistvo-1

Knjiga je izašla u izdanju Udruženja Loza, a urednik Srba Takić naglasio je da je ona kamen temeljac na koji će se naslanjati druga izdanja.

„Ceneći značaj preduzetništva kao osnove ekonomskog razvoja, važno je da se setimo starih Vlasotinčana i da, posmatrajući ih kao uzor, pokrenemo ponovo preduzetnički duh u našem Vlasotincu. On podrazumeva energičnost, odgovornost, kreativnost, određena znanja i veštine. Nadam se i verujem da , kao zajednica , imamo snage za to”,  rekao je  predsednik opštine Zoran Todorović.

Jelena Pavlović iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga pozdravila je inicijativu opštine Vlasotince da pokrene projekat „Godina preduzetništva u Vlasotincu „ističući da je Vlasotince u prošlosti imalo preduzetnički duh koji treba pokrenuti i probuditi.

Opština Vlasotince prva je lokalna samouprava u Srbiji koja republički projekat Godina preduzetništva sprovodi na lokalnom nivou.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare