Vlasotinački najbolji sportisti Anđela Đikić i Bogdan Zdravković

VLASOTINCE


Po ustaljenom običaju sportske organizacije na kraju svake godine sumiraju postignute rezultate u predhodnih dvanaest meseci a slavodobitnici budu nagrađeni progodnim odličjima. Sportski savez opštine Vlasotinca, na svečanosti upriličenoj tri dana pre kraja  2023.godine, u sali Kulturnog centra organizovao je izbor najboljih sportista i sportskih klubova.
Pre početka same svečanosti prisutni su minutom ćutanja odali dužno poštovanje preminulom Spiridonu Boškoviću, rukometnom treneru koji je imao blistavu igračku i trenersku karijeru, i mnogo je učinio na afirmaciji rukometnog sporta u Vlasotincu. Nije zaboravljen ni Ninoslav Radičević, koji je kao dopisnik beogradsko Sportskog žurnala bio svedok svih sportskih događanja u gradu na reci Vlasini i sve te sportske događaje znao je da na pravi način prenese čitalačkoj publici u Srbiji.
– Vlasotinački sportisti i ove godine bili su vredni i uspešni, ostvarli su zapažene, a pojedinci i izvanredne rezultate. Osim što su na taj način dobro predstavili sebe i svoj klub, oni su na najbolji mogući način predstavili svoje rodno mesto, šireći u isto vreme i lep glas o Vlasotincu – rekao je Saša Đokić,  predsednik SSO Vlsotince, napomenuvši da će savez i u narednim godinama biti servis svim klubovima i pojedincima.
I prvi čovek privremenog organa opštine Vlasotince, Bratislav Petrović je iskazao zahvalnost svim sportistima koji su svojim dobrim rezultatima na najbolji način doprineli punoj sporstkoj afirmaciji Vlasotinca.
– Sportisti su i ove godine bili radost i ponos Vlasotinca, na čemu smo im zahvalni. Oni su sjajni ambasadori svog mesta i na nama je da se trudimo da im obezbedimo dobre uslove za rad. Opština Vlasotince opredelila je za narednu godinu istu sumu u budžet  za sport a to su 40 miliona dinara. Ukoliko bude prilike i mogućnosti, naknadno ćemo odvojiti više novca – rekao je Bratislav Petrović.
Da atletika ponovo ,,stanuje” u Vlasotince i da se vraća na velika vrata potvrdio je ovogodišnji izbor najboljih sportista, jer su dvoje članova AK ,,Vlasotince” zavredeli najviša sportska priznanja.
Najbolji sportista je Bogdan Zdravković koji je imao odlične rezultate u bacačkim disciplinama, a Anđela Đikić je najbolja sportiskinja, jer je  postavila lični rekord u hodanju a u isto vreme imala je veoma zapažene rezultate na dvoranskom i državnom prvenstvu.
– Najbolji sportski klub u 2023.godini – Atletski klub ,,Vlasotince”
– Najbolji trener – Ivan Jović, BK ,,Arena”
– Najbolji sportski radnik – Milan Vidosavljević, predsednik ŽRK ,,Vlasotince”
– Velibor Veličković, vlasnik zanatske radnje ,,Izvor” – za doprinos razvoju sporta i organizaciji futsal turnira
 – pština Vlasotince i Sportski savez Srbije dobitnici su plakete za razvoj sporta u opštini Vlasotince
Najveći broj nagrađenih su sa prefiksom ,,sportske nade” su: Luka Todorović, Milija Golubović, Julija Mančić, Luka Tričković, Aleksandra Kocić, Pavle Kuculović, Dunja Petković, Danka Ljubenović, Aleksa Kocić, Đorđe Nikolić, Lana Cvetković, Danilo Dimitrijević, Aleksandra Vidosavljević, Pavle Dimitrijević i Klara Popović. (kraj) VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare