VLASINSKO JEZERO :GDE SU GOSTI?

LESKOVAC

 

 

Na Vlasinskom jezeru ne pamte da je u ovo doba godine bilo manje gostiju. Kamp je skoro prazan a u hotelima Vlasina i Promaja sobe su pune samo vikendom kada dolaze gosti iz Bugarske, piše leskovački nedeljnik Nova Naša reč .

 

Vlasinkso jezero

Ovakvu sliku potvrđuje i Velibor Jovanović koji je leskovački asfalt zamenio nepreveziđenim prirodnim ugođajem koji može da pružui samo Vlasina. Svakog dana krstari svojim čamcem ponekad nešto upeca – jednostavno uživa. Međutim iako mu mir i tišina prijaju ne pamti kada je u ovo doba godina bilo manje gostiju. Plaža bez mnogo kupača kamp skoro prazan.

–         Ja se sećam vremena kada je u kampu bilo 150 kampera iz cele Srbije a ovde su dolazili gosti i iz drugih krajeva Jugoslavije. Danas je sasvim drugačije. Ne znam koji je razlog verovatno velika besparica – kaže Velibor Jovanović

 

I na fudbalskom terenu nema gužve. Prošle godine bilo je nekoliko superligaša a ovog leta ovde su boravili samo fudbaleri Radnika iz Surdulice novog člana našeg elitnog fudbalskog takmičenja.

 

–         Uslovi za fizičke pripreme ovde su izvanredni ali to nama nije dovoljno za dobre pripreme. Potrebne su nam utakmice pred početak prvenstva i zaista mi je žao što ovde nema drugih ekipa kaže šef stručnog štaba Radnika Mladen Milinković

 

U hotelu Vlasina decenijama unazad bila je neophodna rezervacija u julu. Sada je popunjenost smeštajnih kapaciteta nešto preko 20 procenata i da nije gostiju iz Bugarske jer je cena pansiona između 2 i 3 hiljade dinara već sada bi moglo da se kaže da je ova sezona jedna od najgorih.

 

 

 

– Naše preduzeće je pred privatizacijom. Mi ćemo i ovu sezonu kao i sve prethodne odraditi profesionalno ali ova situacija sigurno utiče i na broj gostiju. Nama je potreba svež kapital i siguran sam da će hotel naredne godine sledećeg leta biti pun  ističe Vladica Jovanović upravnik hotela Vlasina

 

U svakom slučaju ako hoće da se odmore da ih ne košta mnogo Vlasinsko jezero je pravo mesto za srpske turiste. To su već odavno shvatile komšije pa se vikendom ovde više čuje bugarski nego srpski jezik. Zbog toga turistički poslenici na Vlasini mnogo očekuju od privatizacije. Interesovanje investitora ima a država kako ističu ne sme da napravi grešku jer od toga zavisi razvoj celog područja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare