KURŠUMLIJA: UREDJENJE ATARSKIH PUTEVA

KURŠUMLIJA

 

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić  kaže da će na teritoriji te  opštine biti sanirano  22.800 m2 poljskih puteva , za šta je   Ministrstvo poljoprivrede opredelilo 4,5 miliona dinara .

Ukupna vrednost radova je 6,5 miliona dinara.

Vidić kaže da su radovi na uređenju poljskih puteva potrebni zbog spajanja atara više sela I dodaje da ovakvi putevi uzrokuju  nenamensko korišćenje  mehanizacije za obradu poljopivrednog zemljišta.

Sanirani putevi će dorineti I bržem  transportu proizvoda do tržišta, dodao je Vidić.

“Poslednjih godina aktivno se radi na poboljšanju putne infastrukture u našoj opštini, ovim novčanim sredstvima odradićemo sanaciju atarskih puteva u mesnim zajednicama Donja Mikuljana i Spance, što će obuhvatiti ravnanje terena, nasipavanje šljunkom ili kamenom podlogom, kao i postavljanje propusta na više različitih lokacija”, dodao je on.

Na ovaj način  kuršumlijskim poljoprivrednicima se obezbedjuju bolji uslovi  za lakše, bezbednije i efikasnije transportovanje poljoprivrednih proizvoda, smatra Vidić.

Kao primer navodi gornjotoplički kraj u kome se uzgaja sve više jagodičasto voće.

U ovom kraju sve se više beleže novi zasadi pod malinom i kupinom a stručnjaci procenjuju da je trenutno više od  400 hektara pod zasadima ovog voća.(

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare