Vlasinski triatlon samoprevazilaženja

LESKOVAC-VLASINSKO JEZERO

Održan je četvrti po redu Vlasinski triatlon samoprevazilaženja, koji je ujedno i državno prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu.

Uprkos najkišovitijem letu od kako se trka organizuje, vremenski uslovi bili su idealni, a takmičare nije omela relativno niska temperatura vode na površini jezera od oko 18⁰C.

Trka je okupila 108 takmičara iz Srbije i regiona koji su se nadmetali u dve discipline – olimpijski triatlon i sprint triatlon.

Olimpijska trka se sastoji iz 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja, dok za sprint triatlon takmičari plivaju 750m, voze bicikl 20km i trče 5km.

Organizatori ove godine beleže i rekordnu posećenost turista ovom predelu za vreme održavanja trke.

U olimpijskom triatlonu pobedu je odneo Milan Tomin rezultatom od 2 sata i 5 minuta, čime je ponovo osvojio titulu državnog prvaka, dok su iza njega trku završili Bojan Karanović i makedonski triatlonac Stojan Popovski, dok je u ženskoj kategoriji pobedila Aneta Arifi, rezultatom od 2 sata i 50 minuta. U sprint kategoriji trijumfovali su Nikola Medan, rezultatom od 1 časa i 10 minuta i Anđelka Blažić, sa vremenom od 1 časa i 23 minuta.

Ove godine održana je i prva dečija trka, gde su sjajni triatlonci-početnici pokazali da Srbija ima sjajne buduće šampione.

Organizatori ove trke bili su Srpska triatlon unija i Šri Činmoj maraton tim.

 

Novosađanin Milan Tomin kaže da je trka bila zahtevna.

„Jeste bilo teško, ali mi je i drago da sam pobedio. Najteži deo mi je bio trčanje, jer je nakon plivanja i vožnje biciklom po valovitoj stazi organizam bio izmoren, a tek je trebalo trčati 10 kilometara opeet po valovitoj stazi. Bukvalno sam ulagao psolednje atome snage.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare