Vladičin Han dobio kraljicu ajvara

VLADIČIN HAN

Ekipa „Srculenca“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ koje je po prvi put održano u opštini Vladičin Han! Karavan je dobio svog drugog finalistu koji će se u velikom finalu u Sokobanji boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.

„Divno je što je jedna ovakva manifestacija posetila naš grad i što smo postali deo ovog velikog karavana. Druženje je bilo sjajno ali mi još uvek ne možemo da verujemo da je nagrada za osvojeno prvo mesto otišla baš u naše ruke“, kaže kapiten ekipe i kraljica ajvara, Biljana Ristić

U konkurenciji od 13 takmičarskih ekipa, drugo mesto osvojila je ekipa “MM Repince”,dok je treće mesto pripalo ekipi “Polom”.

„Nijanse su odlučivale o pobedniku! Žiri je čak morao da preglasava drugo mesto jer je odabrano čak tri ekipe koje su podjednako zasluživale da odnesu srebrnu medalju. Vladičin Han je opravdao očekivanja jer su meštani zaista pokazali da definitivno postoji neka tajna koja se u njihovim krajevima izgleda prenosi sa kolena na koleno, a koja čini da „južnjački“ ajvari imaju poseban kvalitet , navodi organizatorka manifestacije, Ljiljana Vukotić.

Za izbor pobednika zadužen je bio petočlani lokalni žiri u sledećem sastavu: Dragan Zdravković – tehnolog i predsednik žirija, Živojin Đorđević – profesionalni kuvar, Dragana Filipović – radnica Centra za kulturu, Biljana Gvozden – pomoćnica predsednika opštine i počasni gost iz Nemačke Gerhard Fis.

Pobednička ekipa osvojila je Smederevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale koje će se održati 14. oktobra u Sokobanji.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će ukupno 30 gradova širom Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare