Vlada u Prištini planira dva miliona evra za Preševsku dolinu

PRIŠTINA

Vlada u Prištini odobrila je nacrt budžeta za narednu godinu u kome su planirana dva miliona evra za Preševsku dolinu , kako Albanci zovu Bujanovac, Preševo i Medvedju.

Planirani budžet Kosova je dve milijarde i 748 miliona evra, što predstavlja povećanje od 8,7 odsto u odnosu na ovu godinu.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici vlade da je budžetom za 2022. godinu za vojsku izdvojeno preko 100 miliona evra.

“Danas sam se sastao sa ministrom finansija, sa kojim smo još jednom pregledali završni budžet. Ovim budžetom počećemo da gradimo 50 obdaništa. Ovim budžetom počećemo put Prizren-Tetovo. Prvi put smo budžetom predvideli podršku za Preševsku dolinu (opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa) u iznosu od dva miliona evra”, naveo je Kurti.

Dodao je da je za “Trepču” i “Telekom” izdvojeno 40 miliona evra.

“Krenućemo u projekat socijalnog stanovanja. Za šemu zapošljavanja mladih izdvojili smo 20 miliona evra. Opredelili smo 10 miliona evra za kupovinu ambasada u savezničkim zemljama, prvi put smo povećali budžet za poljoprivredu za preko 70 miliona evra”, rekao je Kurti, prenose prištinski mediji.

Ovaj Nacrt budžeta biće prosleđen skupštini na konačno usvajanje

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare