VLADA IMENOVALA ARSIĆA ZA PREDSEDNIKA PRIVREMENOG ORGANA U MEDVEDJI

MEDVEDJA

Vlada Srbije donela je danas odluku o raspuštanju Skupštine opštine Medveđa  zato što u zakonom predvidjenom roku od tri meseca  nisu uspeli da održe sednicu Skupštine opštine

Kao što je JUGpress već ranije pisao, za predsednika Privremenog organa Vlada Srbije je na današnjoj sednici imenovala lekara iz Medvedje Nebojšu Arsića.
Zanimljivo je izveštavanje  državne agencije Tanjug o ovome kao i izjjava koju je toj agenciji dao predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovca, Preševo i Medvedja Zoran Stanković o  ovoj stvari.
Naime , kao razloz za rapsuštanje Skupštine opštine Medvedja tanjug navodi da
” u zakonskom roku nije održana nijedna sednica. Vlada je za predsednika Privremenog organa opštine Medveđa imenovala Nebojšu Arsića, jer dosadašnji predsednik opštine Dragiša Petrović nije uspeo da u zakonskom roku sazove sednicu lokalnog parlamenta” .
Sednicu lokalnog a i onog republičkog parlamenta može da sazove samo predsednik Skupštine i ne saziva je predsednik opštine.
” Do odluke je došlo jer dosadašnji predsednik Dragiša Petrovićanije uspeo u zakonskom roku da sazove sednicu lokalnog parlamenta “, rekao je predsednik Koordinaciong tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković a prenosi Tanjug..”Stanković je kazao Tanjugu da je Petrović, posle smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića, izabran za predsednika te opštine.” Od trenutka kada je izabran nije uspeo da sazove niti da organizuje održavanje sednice, pa je došlo do raspuštanja Skupštine opštine, odnosno uvođenja privremenih mera posle čega će biti raspisani lokalni izbori “, rekao je Stanković.

Istine radi, a i informisanosti rečenih zaduženih i za opštinu Medvedja, sednice Skupštine opštine u Medvedji su vuše puta zakazivane u mandatu Pertrovića ,  sakazivao ih je predsendik Skupštine opštine Medvedja Goran Ivanović ali nisu mogle da budu održane zato što nije bilo kvoruma.

Inače, brojni sagovornici JUGpressa imenovanje Arsića ocenjuju kao “dobro rešenje” za razjedinjenu i posvadjanu srpku zajednicu uMedvedji.
Tj. stranačke lidere iz te zajednice.
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marko
Marko
8 godine pre

SNS radi i radice u interesu svih gradjana opstine Medvedja.