KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

VRANJE

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u tom  gradu  protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1961), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

 

Sumnja se da je državljanin BiH krajem oktobra 2013. godine, koristeći tešku ekonomsku situaciju, vrbovao osam građevinskih radnika iz Republike Srbije, uz obećanje dobro plaćenog posla u Ruskoj Federaciji, sa obezbeđenim neophodnim uslovima boravka, smeštaja i zaštite.

 

Takođe se sumnja da je zloupotrebljavajući status poslodavca nepostojećeg građevinskog preduzeća radnike držao u zabludi, smestio ih u radničko naselje u podmoskovlju, Elketrostalj, nakon čega im je oduzeo putne isprave, tako da su radnici bez dokumenata o boravku i radu u Ruskoj Federaciji, držani pod kontrolom u ograničenom i obezbeđenom prostoru, čime je uspostavljen odnos zavisnosti i odnos sličan ropstu, sve  u cilju eksploatacije.

 

Pored  državljana Srbije sumnja se da su radno eksploatisano i četiri državljana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopstenju  Policijske uprave Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare