VLADA DALA SAGLASNOST ZA „JURU“

LESKOVAC

 

U nekoliko narednih dana grad će izdati građevinsku dozvolu za izgradnju nove fabrike „Jura“, kako bi investitor počeo sa gradnjom najkasnije do kraja meseca, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sednici Gradskog veća.

 

Ovo će biti epilog usvojanja predloga odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine grada Leskovca neposrednom pogodbom, bez naknade, kompaniji „Jura korporejšn“ doo Rača, donete na današnjoj, 101. sednici Gradskog veća,.

Ovo je formalno završetak rešavanja imovinskih odnosa sa „Jurom“, kao investitorom nove fabrike, rekao je u obrazloženju  Cvetanović.

„Kao vlast koja insistira na legalitetu svojih odluka čekali smo saglasnost Republike Srbije da možemo da otuđimo građevinsko zemljište južnokorejskoj kompaniji i time omogućimo početak investicije, izgradnju novog proizvodnog objekta koji će doneti gradu najmanje 700 radnih mesta u tekućoj godini, sigurnost trenutnih radnih mesta u toj kompaniji i kontinuitet porasta doprinosa kompanije prema gradu i državi „ , rekao je Cvetanović.

Zaključak Vlade Republike Srbije je dokaz da lokalna vlast radi korektno i kompetentno u skladu sa pravilima, potvrda sinergije lokalne i centralne vlasti u nastojanju da Leskovac dobije nove velike investicije. Sada kada smo dobili formalnu saglasnost Vlade sve je na nama, da ubrzamo postupak i pronto omogućimo investiciju, rekao je Cvetanović.

Nakon donošenja zaključka Vlade Srbije, redosled postupaka je sledeći. Odluka Gradskog veća je ujedno nalog komisiji da sprovede formalni postupak neposredne pogodbe sa „Jurom“ i da predloži Gradskom veću donošenje odluke o otuđenju nepokretnosti građevinskog zemljišta. Komisija će 15. marta da održi sednicu, a u toku istog dana Gradsko veće će da razmatra izveštaj komisije i donese odluku o otuđenju sa ovlašćenjem gradonačelnika da potpiše ugovor sa „Jurom“. U četvrtak 17. marta gradonačelnik će kao ovlašćeno lice ispred grada zaključiti ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom sa „Jurom“. Upis za promenu vlasništva izvešiće se kod Službe za katastar nepokretnosti i zapisnički uvođenje u posed novog vlasnika.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare