Visoka tehnološko-umetnička škola obeležila 59. rodjendan

LESKOVAC

Ceremonijom uručenja diploma studentima koji su obrazovanje okončali u poslednjih godinu dana, Visoka tehnološko-umetnička škola, obeležila je 59. rodjendan .

Od prvog jula 1959. godine do danas, Visoka tehnološko-umetnička škola, prošla je kroz nekoliko reformi, više puta menjala ime i broj studijskih programa, ali je jedno uvek ostajalo isto: stručan profesorski tim, odlični uslovi za studiranje, poverenje koje su privrednici uvek imali u kadrove školovane u ovoj obrazovnoj ustanovi. Diplomu stečenu ovde, sa ponosom nosi, a stečeno znanje u školama i fabrikama širom bivše Jugoslavije, Grčke, Iraka, Sudana i drugih država, decenijama primenjuje nekoliko hiljada inženjera, dizajnera, tekstilaca i ekologa.

–          Pored četiri akreditovana studijska programa na osnovnim i tri na specijalističkim studijama, ove godine pripremili smo i Nacionalnom akreditacionom telu za proveru kvaliteta,  dostavili elaborate i master strukovnih studija za studijske programe: tekstilno inžinjerstvo, zaštita životne sredine i digitalni dizajn odeće. Očekujemo pozitivan ishod, tako da će naši studenti, u narednoj godini imati sve nivoe obrazovanja u ovoj ustanovi, reči su direktorke Emilije Djikić Jovanović, kojima je pozdravila studente, profesore i goste na obeležavanju godišnjice.

Mnogi nekadašnji studenti ove škole danas su profesori, koji novim generacijama prenose pozitivna iskustva i otkrivaju naučna dostignuća iz svojih oblasti istakla je direktorka . Ona je potom studentima koji su školovanje okončali u poslednjih godinu dana , a njih je 43 -oje na osnovnim i 16-oro na specijalističkim studijama, uručila diplome, a najboljima u generaciji, i knjige.

Umetnički doprinos obeležavanju 59 godina uspešnog rada Visoke tehnološko-umetničke škole, dao je hor Muzičke škole ”Stanislav Binički”, pod upravom Miroljuba Cvetkovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare