Viši sud odlučuje po žalbi Kantarovih advokata, pojavio se papir koji je “ispao iz kamiona”

VRANJE

Viši sud u Vranju danas je zasedao povodom žalbi punomoćnika Dejana Nikolića Kantara i još dvojice a na presude koje im je izrekao Osnovni sud u Vranju.

Na danas održanom pretresu sednice veća Višeg suda, novi punomoćnik Nikolića, advokat Predrag Tomović priložio je, kako je rekao, potvrdu iz nadležne službe MUP-a Vranje da je Dejan Nikolić Kantar samo jednom osuđivan.

On je uložio žalbu zbog navoda u presudi Osnovnog suda u Vranju da Nikolić ima šest presuda.

Advokat iz Niša je rekao da je dokument koji prilaže od 24.8.2022. i da ga je on “dobio od nekoga” pre pet dana. Advokat nije naveo od koga je dobio ovaj dokument.

Iz Osnovnog tužilaštva u Vranju je danas na pretresu dostavljen izvod iz službene baze Pravosudnog informacionog sistema da Nikolić, pre ove, ima šest presuda.

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić je JUGpressu posle suđenja rekao da Viši sud u Vranju može vrlo brzo da proveri verodostojnost dokumenata.

Nepravnosnažnom presudom Nikolić je osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK Radiju i organizaciji napada na kafić, koji je ceo poprskan farbom.

Slaviša Kocić i Bojan Tanasković su , ako saucesnici u pretnjama , osuđeni su na po osam meseci zavora.

Advokati okrivljenih su kao razlog za žalbe naveli povredu krivičnog postupka i zakona.

Više javno tužilaštvo zahtevalo je da se odbiju sve žalbe kao neosnovane i da se potvrdi presuda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare