Više od šestotina učesnika različitih rasa na izložbi u Nišu

NIŠ

Posle pauze od dve godine usled borbe sa koronom, održana je jubilarna trideseta Međunarodna izložba pasa CACIB Niš, koja je ove godine okupila 604 učesnika različitih rasa.

„Broj pasa na CACIB-u je koji su prijavljeni u svim rasama je 462, a prijavljeno je 183 rasa i organizovane su i specijalne izložbe pojedinih rasa. Organizovan je i 18 po redu Kalča kup koji je specijalizovana izložba za šarplanince. Za ovaj Kup prijavljeno je oko 40 pasa“, kaže Jovan Smiljković ispred Kinološkog društva „Nišava“ Niš.

                       Ove godine prvu put je dodeljena plaketa ’’Slobodan Teodosić’’ u znak sećanja na prvog predsednika niškog kinološkog društva.

                       „Slobodan je veliki kinološki radnik, dobitnik je zlatne značke Kiniloškog saveza Srbije. On je doajen kinologije jer se preko 60 godina bavio uzgojem, praćenjem linijskih rasnik odlika baš kod šarplaninaca“, objašnjava Jovan Smiljković.

Na ovoj izložbi, u okviru Kalča kupa mogli su se videti i vojni psi iz Centra za obuku pasa. Međunardona izložba CACIB Niš, koju organizuje Kinološko društvo Nišava iz Niša, oržava se jednom godišnje, a kako kažu organizatori veliko učešće uzimaju niški odgajivači, sa vrlo kvalitetnim psima različitih rasa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare