Više od 10.000 potpisa na peticiju kojom se traže informacije o silovanju o kome su pisali mediji

NIŠ

Za samo nekoliko sati više od 10.000 ljudi je potpisalo onlajn peticiju kojom se traži da se obavesti javnost o slučaju silovanja u centru Nišu o kome su izvestili mediji, saopštio je danas pokret Kreni promeni.

Kako se navodi u saopštenju, nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore, a pet dana nakon tog slučaja nema naznaka da se on adekvatno rešava, što usled nedostatka informacija ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i među građanima širi paniku.

“U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih građana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju”, navedeno je u zahtevu peticije Kreni Promeni Niš.

Ubrzo nakon što je za svega nekoliko sati više od 10.000 građana potpisalo tu peticiju, objavljeno je da ne postoje materijalni dokazi da se silovanje desilo.

Iz Kreni Promeni Niš su naveli da čekaju tužilaštvo da se oglasi i pozvali građane da potpišu peticiju koja se nalazi na adresi https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-cutimo-na-silovanje-u-nisu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare