Vinariji „Aleksić“ u zakup državna zemlja

VRANJE

 

Na sednici Gradskog veća u Vranju prihvaćen je predlog Odluke o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Ovom odlukom Vinariji „Aleksić“ dato je zakup 68 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u selu Donji Neradovac, na period od 30 godina.

„Cena zakupa po hektaru je 207 evra, što je preko 14 hilja da evra u dinarskoj protivvrednosti na godišnjem nivou.

Od te sume 40 odsto odlazi u gradski, a 60 procenata u budžet Republike Srbije. Ugovor o ovom poslu Vinarija „Aleksić“ će potpisati sa ministrom poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislavom Nedimovićem. Zakup će početi da važi od 1. novembra“, rekao je novinarima zamenik gradonačelnika, Nenad Antić.

Na teritoriji grada Vranja u vlasništvu države ima još oko 1.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta koje se može dati u zakup, dodao je Antić.

Gradski većnici usvojili su i Odluku o sufinansiranju udruženja  iz oblasti društvenog i humanitarnog radaza drugu polovinu 2017. godine. Budžet u te svrhe isnosi nešto vuše od 5,7 miliona dinara.

Sredstva su dobila 20 udruženja. Najniža odobrena suma  je 80.000 dinara, a najviša 850.000 dinara.

Odlučeno je i da se za lečenje Stefana Arsića, mladića obolelog od karcinoma dodeli 100.000 dinara.

Usvojena je i Odluke o statusu nekategorisanih puteva na teritoriji Grada Vranja i rešavanje problema fekalnog jezera na području naselja Palestina koje ugrožava ne samo ovo naselje, već i Koridor 10.

Po ovoj odluci  održavanje nekategorisanih puteva prelazi u nadležnost JP „Vodovod“, kome je naloženo da privremeno reši problem, ali i da izradi projekat trajne sanacije ovog područja, rekao je zamenik gradonačelnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare