Novi (stari) direktori Sigurne kuće i Ustanove “Mara”

VRANJE

Odbor za imenovanje  će Skupštini grada predložiti da direktorka “Sigurne kuće” diplomirani psiholog Sonja Šćekić i direktor Ustanove “Mara” diplomirani ekonomista Miloš Ranđelović, ostanu na tim funkcijama i u naredne četiri godine.

Njih su Odboru za imenovanje grada Niša predložili Upravni odbor kao jedine kandidate čije su prijave stigle na konkurs koji je raspisan juna ove godine.

“Mi smo danas postupili prema odlukama Upravnih oboora i sigurne kuće i Ustanove Mara”kaže Ivan Jovanović, predsednik Odbora za imenovanje koji dodaje da je konkurs za izbor bio javan I objavljen u dnevnom listu, kako zakon nalaže.

Na pitanje zašto nije bilo I drugih kandidata čulo se mišljenje da nisu motivisani.

“ Ja tvrdim da nisu motivisani. Sigurno je da postoje kandidati za direktorska mesta I za ustanove I za preduzeća, koji se ne javljaju na konkurse . Tu se radi o nestranačkim kandidatima koji imaju stručne kompetencije ali koji se u jednom opštem miljeu političkih postavljenja jednostavno ne usudjuju , ne troše energiju na takvu aktivnost I jednostavno nemaju nade da će biti izabrani”, mišljenje je Radmila Popović, članica “Pokreta posta je bilo” koja ovoga puta nije glasala za predlog da se za direktor “Mare” postavi Ranđelović. Svoje protivljenje ona je argumentovala “nepostojanjem ozbiljnosti” u Programu rada koji je podneo Ranđelović

“ Nije dovoljno konkretno I kompetentno napisano, tako da ja nisam videla da to deluje dovoljno ozbiljno pripremljen plan , napisan rukom direktora , za sledeći period”, rekla je Popović.

“Da li je direktor kompetentan ili ne, nismo mi tu da sudimo nego Upravni odbor koji je doneo odluku takvu kakvu je doneo”, mišljenja je Ivan Jovanović.

Sa odlukama Odbora za imenovanje trebalo bi da se saglasi Skupština Grada, kako bi novi (stari) direktori mogli tu funkciju da obavljeju u narednom mandatu.

Na današnjoj sednici Odbora za imenovanje utvrđeni su I predlozi rešenja o imenovanju članova upravnog odbora predsškolske ustanove “Pčelica” I članova školskih odbira niških osnovnih škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare